Nimbus Motorcycles

Vi sætter strøm til en klassiker

Nimbus Type-C, Brugerresearch, Produkt design, 3D modellering og visualisering, Design DNA analyse
Den gamle Nimbus Type-C motorcykel skal genopstå som moderne elmotorcykel. 3PART er med på rejsen som designpartner for Nimbus Motorcycles – vi sætter strøm til en klassiker.

Løsningen er blevet en moderne e-motorcykel med en stærk brand identitet og genkendelighed, samt en elcykel som har et tydeligt slægtskab med motorcyklen

Det omfattende designarbejde har yderligere bidraget til en stærk brand identitet for Nimbus Motorcycles, herunder udarbejdelse af det nye logo.
Ikke-navngivet-1

Moderne elmotorcykel og cykel

De klassiske Nimbus kendetegn, som rammen i fladjern, pladestyret og de komfortable sæder er fremhævet i det nye design, hvor de både teknisk og designmæssigt er opdateret. F.eks. er der tænkt affjedring ind i ellers stive bagaksel uden at miste ”hardtail” looket og den karakteristiske linje fra styret til baghjulet.

Utallige snakke med Nimbus entusiaster gjorde det klart for os, at den gamle Nimbus var en enkel, solid og praktisk maskine, som kunne repareres og vedligeholdes med få midler. Den nye elektriske Nimbus er bygget op omkring komponenter med et lavt behov for vedligeholdelse, og så er der tænkt praktiske løsninger ind som f.eks. hjelmopbevaring i ”tanken”.

Klassiske Nimbus kendetegn

Research
Brandidentitet og værdier
E-Motorcykel
Komplet design
E-Cykel
Komplet design

Sammen med Nimbus, definerede 3PART det nye design DNA for brandet.

01

Nimbus identitet

Designet er præget af forretningsmæssig sund fornuft, idet vi har brugt så mange standardkomponenter som muligt, uden at gå på kompromis med Nimbus identiteten og det unikke. Det grundige forarbejde med Nimbus design DNA, gjorde det tydeligt, hvilke dele af motorcyklen, der ville kræve specialfremstillede emner, og hvor vi med fordel kunne anvende en standardkomponent.

E-cykel

Sideløbende har vi udviklet en Nimbus elcykel, som deler design DNA med motorcyklen, og som viderefører den komfort og enkelhed, der kendetegner en Nimbus, til en moderne og letkørt cykel.

02

Download casen her

For at se hele projektet med yderligere detaljer, kan du downloade hele casen nedenfor.

"Et stykke dansk industrihistorie af helt særlig karakter genopstår"

Se flere cases

Betjeningspanel – Konceptdesign
New Urban – Designkoncept
Rumtermostat – designkoncept

Skal vi også hjælpe jer?

3PART logo
3PART er den erfarne innovationspartner, der kan udvikle de produkter og digitale services, der skaber meromsætning og værdi i din virksomhed i fremtiden

med venlig hilsen

Simon Skafdrup, 3PART A/S