Digital
design

Vi skaber brugervenlige digitale løsninger

20 års erfaring med at optimere brugeroplevelsen

3PART har over 20 års erfaring med designprocesser og brugervenlighed i både digitalt og fysisk format på over 400 projekter.

Vores digitale designteam, som er fordelt i Aarhus og København, er eksperter i at arbejde med industrielle brugerflader og systemer, der sikrer effektive arbejdsgange, gode brugeroplevelser og minimering af fejlbetjeninger.

Vi skaber værdiskabende design baseret på grundig research

For at ramme spot on på markedet og sikre, at produktet ikke mister værdi for kunden pga. misforstået betjening, er det vigtigt at forstå brugerens behov og adfærd. I vores udviklingsprocesser anvender vi oftest brugerundersøgelser, der omfatter behovs- og adfærdsanalyser. Analyserne af brugerne er ofte understøttet af deskresearch med henblik på, hvilke trends og tendenser der er. Med disse grundige forberedelser sikrer vi, at vores digitale løsninger passer ind i brugsmiljøet og dækker behovet i markedet, så din virksomhed kan mærke værdien af produktet på bundlinjen. Ligeledes skaber det gode ambassadører for dit produkt at inddrage brugere, kunder, distributører og andre relevante personer tidligt i udviklingsprocessen.

Vi tilbyder følgende services indenfor digital design:

Vi har sammensat et stærk team

Hos 3PART har vi rigtig mange forskellige kompetencer inhouse. Det betyder, at du kan få hjælp til forskellige opgaver indenfor digitale løsninger og digital design. Vi har hjulpet rigtige mange virksomheder i forskellige brancher, som omfatter alt lige fra brugerundersøgelser til brandidentitet.

Forskellen på User Experience (UX) og User Interface (UI)

User Experience (UX) handler om den måde, en bruger oplever navigationen f.eks. på din hjemmeside. Helt konkret, er det den måde, menuen er struktureret på, den måde man kommer fra a til b og placering af de forskellige elementer på siden.

User Interface (UI) handler mere om form og farver. Det handler om det layout og design, du har på dit digitale produkt. UX og UI går ofte hånd i hånd med hinanden, da de overlapper hinanden på mange områder. Et godt design er ofte overskueligt og giver et udtryk for et kvalitetsprodukt, men det kan ikke stå uden et godt flow gennem systemet og den generelle brugeroplevelse. Vi giver gerne UX-tjek af dit digitale produkt og kommer med optimeringsmuligheder.

Industrielle brugerflader, der minimerer fejlbetjeninger

I flere år har vi skabt stor værdi for mange af vores kunder ved at optimere deres industrielle brugerflader som følge af vores brede branchekendskab og en solid teoretisk viden om optimering af brugerflader. Kombinationen af den viden har været med til at optimere effektiviteten for brugeren, hvor vi også har fokus på at minimere fejlbetjeninger, der kan ødelægge en god brugeroplevelse.

Vi udarbejder en UX-analyse for at finde frem til optimeringsmulighederne i systemets informationsarkitektur for efterfølgende at dykke ned i selve udtrykket og layoutet. Vi kan være med til at løfte jeres ofte ingeniørtunge brugerflade til en simpel og brugervenlig brugerflade, der styrker jeres identitet og er nemmere at navigere rundt i for brugeren.

Optimér effektiviteten med brugerflader, der lever op til HMI standarden ISA 101

Der findes en standard af HMI (human machine interface) ISA 101. Vi arbejder altid med den viden, vi har fra standarden, når vi udvikler og optimerer brugerflader og betjeningspaneler. HMI standard ISA 101 er med til at sikre, at betjeningspanelerne kan bruges i sollys, bruger de rigtige farver, så selv farveblinde kan aflæse systemet, samt måle hvor mange informationer du må have på de enkelte skærmbilleder.

Efter en endt udviklingsproces laver vi en digital guide med huskeregler, så I internt i virksomheden kan sikre, at jeres betjeningspanel fortsat lever op til standarden, hvis I bygger en ny side eller tilføjer en ekstra funktion til systemet. Vi kan også udvikle en designmanual, hvis der er behov for at få en mere dybdegående beskrivelse, der også tager fat på virksomhedens identitet.

Konceptudvikling, der forbedrer oplevelsen af betjeningspaneler

Betjeningspaneler og digitale systemer går under mange forskellige navne: Graphical User Interface (GUI), Human Machine Interface (HMI) og User Interface (UI). Fælles for dem alle er, at vores designproces for digital produktdesign kan anvendes på alle typer. Vi udvikler et koncept, der passer ind i din virksomheds identitet og sikrer optimal brug af betjeningspanelet.

Digitale løsninger, der giver værdi for brugeren

Om dit produkt er en selvkørende robot, et velfærdsteknologisk produkt, der opsamler brugsdata eller en betjening til industrielt udstyr, betyder den styring eller webplatform, der følger med produktet, meget for den oplevede værdi for brugerne.

I vores udviklingsprojekter af digitale produkter skaber vi klikbare prototyper eller simulatorer, så vi kan sikre os, at kravspecifikationen for det færdigudviklede produkt overholdes. Samtidig tester vi løbende uden at bruge for mange ressourcer på en kode, der skal tilpasses.

Vi har stor erfaring med at optimere:

  • Eksisterende løsninger
  • websites
  • Apps

Desuden kan vi også være behjælpelige med at skabe et helt nyt digitalt produkt.

Grafisk design, der løfter historien om dit produkt

Uanset om dit produkt er i digitalt eller fysisk format, så har vi stor erfaring med at fortælle den rigtige historie om produktet. Et produkt står sjældent helt alene – det har behov for en guide, brugermanual, illustration eller at blive præsenteret på en messestand. Der skal skabes materialer, der kan understøtte og fremhæve værdien af produktet. Brugeren skal ikke være i tvivl om, hvad produktet kan. Vi har gennem årene hjulpet rigtige mange startupvirksomheder med at skabe deres virksomhedsidentitet gennem virksomhedens navn, logo, visuel identitet og deres hjemmeside.

Et færdigt produkt kan præsenteres på mange forskellige måder. Vi kan udvikle salgsillustrationer, produktkonfigurator, marketingvideoer og produktsimulatorer, der understøtter sælgerne i deres arbejde. Her hjælper vi også med at skabe godt og værdifuldt indhold på hjemmesiden.

En udvidelse til din udviklingsafdeling

Hos 3PART har vi et stærkt og kompetent team med mange forskellige kompetencer. Vi kan derfor bruges som en udvidelse til jeres udviklingsafdeling i de perioder, hvor I har brug for ekstra hænder. Det kan f.eks. være, når I skal udvikle et nyt produkt og ikke har alle kompetencer inhouse. Vores team er sammensat af specialister, der kan rådgive din virksomhed på forskellige områder. Her kan vi komme med nye perspektiver eller idéer på et eksisterende eller nyt produkt, som I sidder og arbejder på internt i virksomheden.

En hjemmeside skal ofte løbende holdes opdateret for at sikre, at I ikke ryger for langt ned i Googles søgeresultater. Der er en række krav, som din hjemmeside skal leve op til, og det er blandt andet sikkerhedskravene på hjemmesiden. Derfor tilbyder vi faste vedligeholdelsesaftaler, så du ikke skal bruge tid og kræfter på at holde din hjemmeside opdateret. I stedet kan du bedre udnytte din tid på andre vigtige forretningsområder i virksomheden.

Klikbare prototyper eller simulatorer, sikrer færdigudviklede produkter

Flere kompetencer i samme hus

Nu har du læst om digital design, men vidste du at vi også kan hjælpe med produkt design, simplimize og service design? Læs mere her

Brugervenlig app til ryttere og trænere
Fremtidens tankstationer – styret med et tryk